Skocz do zawartości

Randki internetowe-->

Nauczyciel 17 lat uczył ze sfałszowanymi dyplomami

8 odpowiedzi w tym temacie

#1 zio

• Użytkownik
  • 2418 postów

Napisano 31 marzec 2008 - 21:01

Nauczyciel 17 lat uczył ze sfałszowanymi dyplomami

Do sądu w Jarocinie (Wielkopolska) trafił akt oskarżenia przeciwko 50-letniemu nauczycielowi, który przez 17 lat posługiwał się sfałszowanymi dyplomami uniwersyteckimi. Grozi mu za to kara do 5 lat więzienia.

Podrobione dyplomy nauczyciel wykorzystywał m.in. ubiegając się o przyjęcie na studia podyplomowe, różne kursy kwalifikacyjne i o uzyskanie awansu na nauczyciela dyplomowanego.

Pedagog użył wielokrotnie kserokopii dwóch dyplomów magistra biologii Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Łącznie przedstawiono mu 11 zarzutów - poinformował w poniedziałek PAP rzecznik prasowy Prokuratury Okręgowej w Ostrowie Wlkp., Janusz Walczak.

Według Walczaka, nauczyciel przedstawiał sfałszowane dyplomy od 1990 r., ale zarzuty dotyczą lat 1999-2007. Okres 1990-1998 uległ przedawnieniu - wyjaśnił.

Sprawa wyszła na jaw, gdy dyrektor szkoły poprosił nauczycieli o przedłożenie dyplomów ukończenia uczelni. W przypadku podejrzanego były wątpliwości i dyrektor szkoły zwrócił się do władz Uniwersytetu o potwierdzenie ukończenia przez niego studiów. Wtedy okazało się, że taka osoba nie figuruje na liście absolwentów - powiedział Walczak.

Nauczyciel przyznał się do zarzucanych mu czynów. (kab)

Źródło

#2 AliszyN

• Użytkownik
  • 749 postów
  • Miejscowość: Gród nad Brdą/Bolton

Napisano 31 marzec 2008 - 22:01

i to tylko pokazuje jak mozna sciemnic w polsce, no cóz..wiec dzis kazdy moze zostac mgr :D chociaz ciekawe jak nauczał, kiedy uczniowie zadawali mu trudne pytania :D

#3 pcp1234

• Przyjaciel
  • 3369 postów
  • Miejscowość: Leeds
  • Zainteresowania: Music/Films/Transport

Napisano 01 kwiecień 2008 - 03:28

a w anglii jaka sciema.. :) sami pozerzy i tyle..

#4 AliszyN

• Użytkownik
  • 749 postów

Napisano 01 kwiecień 2008 - 09:55

w anglii to jest zupelnie inny poziom nauczynia, najciekawsze jest to ze lekarze w przychodni najczesciej przepisuja paracetamol :P

#5 marzetrix

• Przyjaciel
  • 3985 postów
  • Miejscowość: krk^^

Napisano 01 kwiecień 2008 - 13:50

paracetamol to jeszcze nic mi zawsze przepisują witaminę C i rób co chcesz :P
Grypa, zapalenie płuc a ja zawsze dostaje witaminę C :)

#6 AliszyN

• Użytkownik
  • 749 postów

Napisano 02 kwiecień 2008 - 14:21

i jeszcze zyjesz :D no patrz, jaka ta witamina jednak dobra :P

#7 MartinessPL

• Użytkownik
  • 321 postów
  • Miejscowość: Inowrocław
  • Zainteresowania: Komputery, GSM, konsole, gry, grafika.

Napisano 02 kwiecień 2008 - 14:27

heh papiery kupione na 800-lecia i jazda ;p a tak serio ciekawe ilu taich nauczycieli naprawde jest ;P

pozdrawiam

heh papiery kupione na 800-lecia i jazda ;p a tak serio ciekawe ilu taich nauczycieli naprawde jest ;P

pozdrawiam

#8 ~Ali~

• Użytkownik
  • 2343 postów
  • Miejscowość: ja tu się wziąłem ???
  • Zainteresowania: GSM, Programy

Napisano 02 kwiecień 2008 - 15:17

Nie przesadzajcie... Wyjątki się zdarzają. A nauczycielowi oczywiście gratulujemy kariery 17 letniej, takiej młodzieży nam trzeba wychowanej przez debili.

#9 Gość/DreamWalker

• Gość

Napisano 02 kwiecień 2008 - 15:41

Z Jarocina? !! I ja o tym nic nie wiem?
Jestem z Jarocina ale tu nic a nic o czymś takim mowy nie było :/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Nie jesteś zalogowany!
x

Nie jesteś zalogowany, więc nie możesz w pełni korzystać z forum. Kliknij, aby się zarejestrować!