Skocz do zawartości

Randki internetowe-->

GREGORIAN - MASTERS OF CHANT CHAPTER II

Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 ®pinio88®

• Przyjaciel
  • 788 postów
  • Miejscowość: Śląsk

Napisano 16 styczeń 2007 - 12:30

[center:6ae6729df9]GREGORIAN - MASTERS OF CHANT CHAPTER II

Dołączona grafika

W 1996 roku niemiecki producent muzyczny Frank Peterson, który na koncie ma mi?dzy innymi wspó?prac? z Enigm?, Ofr? Hazah i Sarah Brigthman, wpad? na pomys? po??czenia ?redniowiecznego chora?u gregoria?skiego ze wspó?czesn? muzyk? popow? i rockow?. Ten pomys? zapocz?tkowa? "z?ot? er?" zespo?u Gregorian.
Chór Gregorian tworzy dwunastu wokalistów, pochodz?cych z ró?nych rejonów Wielkiej Brytanii. Go?cinnie wyst?puj? tak?e Amelia Brightman, Sarah Brightman i Susana Espelleta.

Ju? pierwszymi albumami Gregorian osi?gn?li imponuj?cy, mi?dzynarodowy sukces. Longplaye "Master Of Chant I - IV" osi?ga?y status Z?otych i Platynowych p?yt i sprzeda?y si? w milionowych nak?adach. P?yty utrzymane by?y w spokojnym i popowym klimacie. Natomiast kolejny album, zatytu?owany "The Dark Side" z 2004 roku, przyniós? bardziej rockowe klimaty. Znalaz?y si? tam mi?dzy innymi covery utworów Nine Inch Nails, Evanescence, Ozzy'ego Osbourne'a czy The Rasmus.

Po wydaniu pi?ciu p?yt d?ugograj?cych i czterech DVD, chór Gregorian podsumowa? pierwsz? dekad? swojej dzia?alno?ci podwójnym albumem kompilacyjnym "The Masterpieces - Decade I", który ukaza? si? w roku 2005. Natomiast niespe?na rok pó?niej premier? mia?a p?yta "Master Of Chant Chapter V", zawieraj?ca nowe wersje przebojów mi?dzy innymi Green Day, Deep Purple, Davida Bowie'go, Rolling Stones i Pink Floyd.

Pos?uchaj próbek z innych p?yt:
Only You
Join Me
Sacrifice
The Gift
With Or Without You
[/center:6ae6729df9]

Dołączona grafika

Proszę się zalogować lub zarejestrować by wyświetlić zawartość!

Lub na RS

Proszę się zalogować lub zarejestrować by wyświetlić zawartość!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Nie jesteś zalogowany!
x

Nie jesteś zalogowany, więc nie możesz w pełni korzystać z forum. Kliknij, aby się zarejestrować!