Hamilton liczył na kolejny sezon Schumiego
Lider klasyfikacji generalnej Mistrzostw Świata - Lewis Hamilton - zdradził dziś, że z dużym ubolewaniem przyjął wiadomość o odejściu z Formuły 1 siedmiokrotnego Mistrza Świata, Michaela Schumachera.
Kierowca zespołów Jordan, Benetton, oraz Ferrari, zwycięzca 91 wyścigów Grand Prix, ogłosił zakończenie trwającej piętnaście lat kariery w ubiegłym roku - na konferencji prasowej po zwycięskim wyścigu na torze Monza.
"Gdy usłyszałem, że odchodzi, powiedziałem: 'Kurczę, Michael, zostań jeszcze jeden sezon - a zaliczymy kilka świetnych wyścigów przeciw całej reszcie'." - zdradził 22-letni kierowca teamu McLaren Mercedes. "Poznałem go w ubiegłym roku, przed Grand Prix Turcji, i byłem pod wrażeniem - słyszałem, że to niezbyt miły arogant, tymczasem znalazł czas by ze mną porozmawiać. Czułem się naprawdę zaszczycony."
Hamilton zaznaczył również, że wielkim zaszczytem byłaby dla niego możliwość zmierzenia się z Ayrtonem Senną.
"To ludzie - i kierowcy - którzy wzbudzają we mnie olbrzymi respekt." - dodał Brytyjczyk.

Logowanie
Bookmark
Del.icio.us
Digg
Email
Facebook
Google
Mixx
Reddit
StumbleUpon