Polak wygrał World Grand Prix w K-1
Paweł Słowiński wygrał turniej K-1 World Grand Prix 2007 w Amsterdamie - informuje serwis muaythai.pl.
W finale przeciwnikiem Polaka był zeszłoroczny zwycięzca tego turnieju Bjorn Bregy. Sporo wyższy i ważący o 15 kilogramów więcej Szwajcar wydawał być się trudnym przeciwnikiem. Po wyrównanym i dość ostrożnym pierwszym starciu obaj zawodnicy przeszli do ofensywy na początku drugiej rundy. Szwajcar, wiedząc jak zakończyły się poprzednie walki "Stinga" starał się unikać najsilniejszej broni naszego rodaka - kopnięć okrężnych i sam często je stosował. Na nieco ponad pół minuty przed końcem drugiej rundy stało się coś pięknego. Paweł wyczekał odpowiedni moment i kiedy Bregy na chwilę się odsłonił posłał go na deski prawym sierpowym.
- Cieszę się ze zwycięstwa, treningi z Ernesto Hoostem dużo mi pomogły - powiedział po walce Paweł Słowiński. - Teraz już wiem jak dostosowywać moją taktykę do różnych zawodników. Chciałbym zrobić to samo we wrześniu.
Dzięki wygranej Słowiński będzie walczył we wrześniu na turnieju K-1 World GP Final Elimination w Seulu.

Logowanie
Bookmark
Del.icio.us
Digg
Email
Facebook
Google
Mixx
Reddit
StumbleUpon