: Polak wygrał World Grand Prix w K-1

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
  • Bookmark

Polak wygrał World Grand Prix w K-1 Polak wygrał World Grand Prix w K-1

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   adek_92 Ikona

• Senior
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Neddsowicz
  • Postów 766
  • Rejestracja 12-kwiecień 07
  • Miejscowość: Chełmiec
  • Zainteresowania: Sport

Napisano 25 czerwiec 2007 - 13:08

Polak wygrał World Grand Prix w K-1

Dołączona grafika

Paweł Słowiński wygrał turniej K-1 World Grand Prix 2007 w Amsterdamie - informuje serwis muaythai.pl.
W finale przeciwnikiem Polaka był zeszłoroczny zwycięzca tego turnieju Bjorn Bregy. Sporo wyższy i ważący o 15 kilogramów więcej Szwajcar wydawał być się trudnym przeciwnikiem. Po wyrównanym i dość ostrożnym pierwszym starciu obaj zawodnicy przeszli do ofensywy na początku drugiej rundy. Szwajcar, wiedząc jak zakończyły się poprzednie walki "Stinga" starał się unikać najsilniejszej broni naszego rodaka - kopnięć okrężnych i sam często je stosował. Na nieco ponad pół minuty przed końcem drugiej rundy stało się coś pięknego. Paweł wyczekał odpowiedni moment i kiedy Bregy na chwilę się odsłonił posłał go na deski prawym sierpowym.

- Cieszę się ze zwycięstwa, treningi z Ernesto Hoostem dużo mi pomogły - powiedział po walce Paweł Słowiński. - Teraz już wiem jak dostosowywać moją taktykę do różnych zawodników. Chciałbym zrobić to samo we wrześniu.

Dzięki wygranej Słowiński będzie walczył we wrześniu na turnieju K-1 World GP Final Elimination w Seulu.

0

Strona 1 z 1