Skocz do zawartości

Randki internetowe-->

Kościół wykorzystuje szatana jako wabik

• Nie możesz odpowiedzieć
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość/xsebax

• Gość

Napisano 24 czerwiec 2007 - 20:57

Cytat

Działający w Teksasie Kościół Zwycięskiej Rodziny używa świadectwa szatana we własnej kampanii reklamowej - informuje agencja UPI.

Billboard "Nienawidzę Kościoła Zwycięskiej Rodziny - Szatan" można zobaczyć przy głównym skrzyżowaniu miasteczka Fort Worth. Pastor Chris Bates mówi, że odkąd zawieszono plakat internetową stronę Kościoła Zwycięskiej Rodziny odwiedziło ponad 1100 osób. - To naprawdę dużo, jak na taki mały kościół jak nasz - tłumaczy cytowany przez UPI duchowny.

Bates zapowiada, że ten billboard to dopiero początek większej kampanii. Na następnym plakacie będzie można przeczytać: "Kościół Zwycięskiej Rodziny ukradł moje dzieci - Szatan".

Kilka lat temu wśród amerykańskich kościołów popularne były tego typu kampanie reklamowe. Hasłem przewodnim jednej z nich było: "Potrzebujesz wskazówek? Bóg".

#2 ~Ali~

• Użytkownik
  • 2343 postów
  • Miejscowość: ja tu się wziąłem ???
  • Zainteresowania: GSM, Programy

Napisano 24 czerwiec 2007 - 21:04

Wszystko co kontrowersyjne przyciąga ludzi. Swoją drogą brawa za pomysł :P

#3 Kapitan Specu

Zapierdalacz

• Przyjaciel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7373 postów
  • Miejscowość: OLSZTYN
  • Zainteresowania: ŻULE

Napisano 24 czerwiec 2007 - 22:25

Przecież, w piśmie świętym szatan wystpuje. Może przekaz się nie udał bo nawet na kazaniu o szatanie słychać.
Zawsze w religi występował szatan, w końccu to dzięki niemu to wszytko się zaczęło.
Zmieszanie przekazu było na pewno celowe, jak na dobry początek, to się naprawdę udało.
Byłoby źle natomiast gdyby, chwalono szatana i czczono jak boga i odprawiano czarne msze za niego, a tak przecież nie ma.

Cytat

"Nienawidzę Kościoła Zwycięskiej Rodziny - Szatan"

Przecież taka jest prawda, może to nie jest cytat z jakiejś "świętej" księgi i do tego można sięprzyczepić.
I to jest raczej motywacja dla wierzących w Boga, żeby mu nie ulegali i czynili dobrze swoim postępowaniem, bardzo ciekawe podejście do tematu.

Cytat

"Kościół Zwycięskiej Rodziny ukradł moje dzieci - Szatan"

To tylko abstrakcyjne myślenie twórców tych słów, za bardzo się rozciągają w śród prostej ludności czyt. chłop. prosty wieśniak może za mocno zinterpretować przedstawione teksty. Ale tak jest naprawde, że Bóg się przed szatanem nie ugjął. I mu zniweczył plany.
Media jak zawsze się wtrącają i robią ze wszystkiego totalną aferę.

A według mnie ten cały szok o tych hasełkach to totalna zwała.
Ja jako praktykujący katolik mam mieszane uczucia, stawiam pół na pół na tak i na nie, ale znacie moją frustrację.

Ps. Księdzem, to może ja nie jestem ale swoje wiem.

#4 Gość/observant

• Gość

Napisano 28 czerwiec 2007 - 17:11

Kościół katolicki schodzi na psy... duchowni nie czytaja juz Pisma św. tylko zakładają swoje strony w internecie i reklamują swoje koscioły, nie wiem po co... moze próbują w jakis sposób na nich zarobic... moim zdaniem księża powinni placic podatki w takiej samej wysokosci jak zwykła osoba fizyczna, slyszalem ze jakies tam podatki maja ale to nie to samo co zwykli ludzie... a propo szatana: postac Szatana zawsze sie sprzedawała... pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Nie jesteś zalogowany!
x

Nie jesteś zalogowany, więc nie możesz w pełni korzystać z forum. Kliknij, aby się zarejestrować!