Skocz do zawartości

Randki internetowe-->

Robert Kubica przed Grand Prix Monako

6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Goleo11

• Przyjaciel
  • 1891 postów
  • Zainteresowania: Sport,Internet,Muzyka

Napisano 20 maj 2007 - 06:05

Robert Kubica przed Grand Prix Monako

[center:b167d89edc]Dołączona grafika[/center:b167d89edc]

Po swoim najlepszym jak dotąd występie w tym sezonie podczas ostatniego wyścigu w Hiszpanii, gdzie zajął czwarte miejsce i udanych, dwudniowych testach na torze Paul Ricard, Robert Kubica udaje się do Monako z nadzieją na uzyskanie równie dobrego rezultatu.

„Z punktu widzenia kierowcy Grand Prix Monako jest czymś naprawdę wyjątkowym w kalendarzu Formuły 1.” – powiedział kierowca zespołu BMW Sauber w oficjalnej zapowiedzi najbliższego wyścigu. „Jest bardzo mało miejsca na błąd i praktycznie rzecz biorąc przez cały czas jedzie się na absolutnym limicie. Nie można pozwolić sobie na pomyłkę na tych wąskich uliczkach”.

„Ścigałem się w Monte Carlo w World Series by Renault, ale w tym roku zupełnie nowym doświadczeniem będzie dla mnie występ tutaj po raz pierwszy w wyścigu Formuły 1. W 2006 roku jeździłem w piątek podczas weekendu GP, ale nie za dużo ze względu na problemy techniczne. Po raz pierwszy od początku sezonu w Melbourne, ponownie wymagana będzie duża siła docisku i to kolejny powód, dla którego z optymizmem myślę o występie w Monako. To będzie prawdziwe wyzwanie i z niecierpliwością oczekuję na przekonanie się jak dobrze mi pójdzie. W przeszłości zawsze dobrze radziłem sobie na torach ulicznych”.

[center:b167d89edc]Dołączona grafika[/center:b167d89edc]

[b]Tymczasem szef BMW Motorsport Mario Theissen zapewnił, że zespół odkrył przyczynę awarii skrzyni biegów w bolidzie Nicka Heidfelda w Barcelonie i wprowadził już odpowiednie poprawki podczas testów na torze Paul Ricard, aby nie powtórzyła się ona ponownie. „Przeanalizowaliśmy także zepsuty pitstop Nicka i wyciągnęliśmy z tego lekcję na przyszłość. Wiemy już jak powinniśmy postępować w takich sytuacjach”.

Stajnia z Hinwil przygotowała na wyścig w Monako kilka usprawnień aerodynamicznych do F1.07, a także specjalnie opracowaną na tę okazję przednią oś zapewniającą wystarczający promień skrętu do pokonania ciasnych wiraży takich jak dawny zakręt Loews (obecnie Grand Hotel Hairpin).

#2 adek_92

• Użytkownik
  • 770 postów
  • Miejscowość: Chełmiec
  • Zainteresowania: Sport

Napisano 20 maj 2007 - 14:23

Miejmy nadzieję że Robertowi dobrze powiedzie sie w debiucie na torze ulicznym w Monako. Według mnie powalczy o podium

#3 Gość/maras89

• Gość

Napisano 22 maj 2007 - 13:47

Licze ze bedzie podium bo Robert lubi jezdzic na tego typu torach czyli waskich i szybkich.Powodzenia Robert

#4 Matheo

• Użytkownik
  • 272 postów
  • Miejscowość: POLSKA

Napisano 22 maj 2007 - 13:52

Myslę iż wreszcie będzie na podium w tym sezonie. Oby powtórzyła się Monza z tamtego sezonu.

#5 snowman15

• Użytkownik
  • 4 postów
  • Miejscowość: osw

Napisano 22 maj 2007 - 21:28

z tego co czytalem to szansa na podium jest :) widzialem trase wyscigu na wlasne oczy i super bylo by ogladac ten wyscig na zywo! no coz pozostaje 3mac kciuki za Roberta w domu przed TV!

#6 ramazan

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 23 maj 2007 - 07:56

Chyba jednak wygrana jest poza zasięgiem Kubicy (obym się mylił). Myślę, że jest realna szansa na takie podium: Alonso, Kubica, Raikkonen ;)

#7 qwertyuiop84

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 26 maj 2007 - 10:47

ogladalem trening- nawet spoko jezdzil

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Nie jesteś zalogowany!
x

Nie jesteś zalogowany, więc nie możesz w pełni korzystać z forum. Kliknij, aby się zarejestrować!