Skocz do zawartości

Randki internetowe-->

Bramkarzowi zostało siedem tygodni życia - "będę grał do końca".

Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 asica55

Junior Admin

• Przyjaciel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9258 postów
  • Miejscowość: Polska

Napisano 14 listopad 2008 - 19:05

Bramkarzowi zostało siedem tygodni życia - "będę grał do końca".

Choremu na raka mózgu Robertowi Muellerowi zostało nie więcej niż 50 dni życia. Bramkarz hokejowej reprezentacji Niemiec nie zamierza czasu, który mu pozostał, spędzać w szpitalu. Woli być z kolegami na lodowisku.

Dołączona grafika
AFP

Mueller to jeden z największych talentów w historii niemieckiego hokeja. Już jako 18-latek został wybrany w drafcie NHL przez drużynę Washington Capitals. Za oceanem kariery nie zrobił, ale w Niemczech odnosił mnóstwo sukcesów. W 2003 roku był mistrzem kraju. Cztery lata później powtórzył ten sukces w barwach "Orłów" z Mann-heim. Drugie mistrzostwo świętował dokładnie rok po tym, jak lekarze wykryli u niego raka mózgu.

Leczenie przyniosło skutek i Mueller wrócił na lodowisko. Choroba jednak nie dała za wygraną i powróciła ze zdwojoną siłą, z którą lekarze już nie potrafili sobie poradzić oznajmiając zawodnikowi, że zostało mu siedem tygodniu życia.

Jak przyjął fakt nadchodzącej śmierci zawodnik? – Nie myślę o tym. Skupiam się tylko na hokeju – twierdzi Mueller. – Chcę zagrać w meczu rozpoczynającym nowy sezon ligowy i w ten sposób podziękować kolegom z drużyny za zaufanie, które do tej pory we mnie pokładali. Ale chcę być traktowany jak każdy inny z zawodników. Nie chcę grać tylko dlatego, że ktoś mi współczuje – podkreśla Mueller.

Więcej w "Super Expressie"
źródło: sport.onet.pl

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Nie jesteś zalogowany!
x

Nie jesteś zalogowany, więc nie możesz w pełni korzystać z forum. Kliknij, aby się zarejestrować!