Cytat
Pomysłodawcą projektu "W Hołdzie Tadeuszowi Nalepie" jest Jan Borysewicz, który wraz z synem artysty Piotrem Nalepą oraz grupą czołowych polskich artystów postanowili stworzyć album będący hołdem dla "ojca polskiego bluesa ".
Zmarły w ubiegłym roku Tadeusz Nalepa w jednym z wywiadów powiedział: "To co chciałem, osiągnąłem. Żałuję, że nie nagrałem więcej płyt, a mogłem mieć przynajmniej dwa razy tyle. Zostanę przy bluesie. Czuję się dobrze z sobą samym i z tym co robię".
Album zawiera 13 utworów autorstwa Tadeusza Nalepy w wykonaniu min. Jana Borysewicza (Lady Pank), Andrzeja Nowaka (TSA / ZŁE PSY), Pawła Kukiza (Piersi), Piotra Nalepy (Nie-bo), Piotra Cugowskiego (Bracia) Jerzego Styczyńskiego (Dżem), Maćka Silskiego oraz wielu innych artystów.
Zmarły w ubiegłym roku Tadeusz Nalepa w jednym z wywiadów powiedział: "To co chciałem, osiągnąłem. Żałuję, że nie nagrałem więcej płyt, a mogłem mieć przynajmniej dwa razy tyle. Zostanę przy bluesie. Czuję się dobrze z sobą samym i z tym co robię".
Album zawiera 13 utworów autorstwa Tadeusza Nalepy w wykonaniu min. Jana Borysewicza (Lady Pank), Andrzeja Nowaka (TSA / ZŁE PSY), Pawła Kukiza (Piersi), Piotra Nalepy (Nie-bo), Piotra Cugowskiego (Bracia) Jerzego Styczyńskiego (Dżem), Maćka Silskiego oraz wielu innych artystów.
Maciej Balcar I Jerzy Styczynski - Nauczylem Sie 2:57
Niewiary
2 Andrzej Nowak - W Pochodzie Codziennosci 4:23
3 Andrzej Nowak - Kiedy Bylem Malym Chlopcem 3:41
4 Marek Pieczara I Marek Raduli - Co To Za Czlowiek 3:50
5 Marek Pieczara I Marek Raduli - Biegniesz Tu 2:57
6 Maciej Balcar I Jerzy Styczynski - Modlitwa 5:06
7 Piotr Cugowski I Darek Kozakiewicz - Pomaluj Moje Sny 4:22
8 Marek Silski I Jan Borysewicz - Piekno 6:09
9 Jan Borysewicz - Pozegnalny Blues 4:05
10 Pawel Kukiz I Piotr Nalepa - Takie Moje Miasto Jest 2:52
11 Leszek Cichonski - Dbaj O Milosc 6:47
12 Pawel Kukiz I Darek Kozakiewicz - Oni Zaraz Przyjda Tu 3:32
13 Jean Lubera I Piotr Nalepa - Czarno - Czarny Film 3:57
lub

Użytkownik ~Ula~ edytował ten post 21 January 2010 - 20:54 PM
Powód edycji: LINK PADŁ // ULA

Logowanie
wszelkie inne formy są traktowane jako zaśmiecanie forum i beda usuwane.